Heja! anställer och tänker nytt!

Heja! anställer Anders Granberg som innovations- och designansvarig. 

– Tillsammans med vår koncern, Norrland 2.0, tar vi ett nytt grepp om den kreativa processen och Anders är rätt person för oss att driva det arbetet, säger Mattias Walfridsson, vd på Heja.   

Heja, som arbetar med att skapa varumärkesupplevelser för företag genom event, upplevelser och sponsring, rekryterar en innovations- och designansvarig till kontoret i Umeå. I rollen ingår även att jobba med den övergripande kreativa processen för koncernen Norrland 2.0.

Upplägget för tjänsten – med ett delansvar för utvecklingen av det kreativa erbjudanden inom koncernen – är en del av en bredare strategi berättar Mattias Önell, vd för Norrland 2.0:

– I kommunikationsbranschen finns ett flertal inarbetade normer för hur ett team ska se ut och byggas. Det kreativa teamet innebär allt som oftast en Creative Director-modell där en ensam person får agera envåldshärskare. Vi tror inte på den modellen, vi tror på laget före jaget, säger Mattias Önell.

Till den nya tjänsten anställs Anders Granberg, Art Director, som tidigare arbetat med kunder som Volkswagen, Myrorna, och Hyundai. Han har dessutom flera nationella och internationella priser i bagaget, bland annat från 100-Wattaren, Guldägget och Cresta Awards.

– Jag ser fram emot att ansluta till Heja! och Norrland 2.0. Det här är ett gäng som redan gör bra saker. Min roll handlar inte om felsökning och att fixa problem, utan att förädla kreativa processer, säger Anders Granberg och fortsätter:

– Det har varit mycket tajming i detta. Efter mina 20 år i branschen blir det här ett naturligt steg: jag lämnar den traditionella kreatörsrollen för att som innovations- och designansvarig lägga ett större fokus på hela den kreativa processen. Och där har vi – hela Norrland 2.0 och jag – många gemensamma idéer och tankar för framtiden.

Det är en växande koncern där fler uppmärksammade rekryteringar har gjorts bland byråerna under det senaste året. Mattias Walfridsson poängterar att det för Heja! handlar om att ligga i framkant och kunna leverera ett erbjudande i världsklass till sina kunder.

– Vi vill frångå de gamla principerna och hitta ett nytt sätt att arbeta med vår kreativa process. Anders kommer att tillföra en kreativ och en utvecklande kompetens till vårt team – både som innovations- och designansvarig men också som art director, avslutar Mattias Walfridsson.

Här är det kakor! Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.