NOMINERADE I GYLLENE HJULET

När nomineringarna till upplevelseindustrins branschgala Gyllene Hjulet släpptes stod det klart att vi tillsammans med Umeå BSKT kan plocka hem ett av priserna för projektet ”Vara med”.

Gyllene Hjulet uppmärksammar och hyllar aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat event och sponsring för att skapa effekt. Tävlingen belönar projekt som visat på stor kreativ höjd och effektfullt genomslag.

Nu har nomineringarna för 2022 års Gyllene Hjulet presenterats. Ett av de nominerade projekten är ”Vara med – ingen ska behöva vara ensam”, som skapats av Umeå BSKT. Projektet går ut på att Umeå BSKT:s elitspelare och ledare utbildas till volontärer och gör sociala insatser för äldre i Umeå. Samtidigt som spelare och ledare utvecklas som människor bidrar de till utvecklingen av staden. Tack vare spelare, ledare, sponsorer och Frivilligcentralen har man ökat kunskapen om ofrivillig ensamhet och inspirerat fler att bli volontärer och fler att be om stöd.

– Initiativet bidrar till både samhällsnytta och affärsnytta för föreningen och föreningens sponsorer. Ett innovativt projekt med många vinnare, säger Ann Jacobsson, Heja.

Under projektets gång har representanter från Umeå BSKT besökt äldre i Umeå.

– Det här är ett initiativ som är väldigt uppskattat. Samhället är precis som basket – en lagsport – och vi är stolta över att tillsammans med ledare, spelare, sponsorer och Frivilligcentralen kunna engagera oss, skapa glädje och på sätt göra skillnad, säger Michael Jalmby, Umeå BSKT.

”Vara med” är nominerat i kategorin Årets lokala sponsring på Gyllene Hjulet. Prisutdelningen sker med pompa och ståt på Gyllene Hjulet-galan i Stockholm den 27 april. Heja! har tidigare vunnit flera priser på Gyllene Hjulet, arrangerat evenemanget samt suttit med i juryn.

– Vi är väldigt spända inför galan – och förväntansfulla. Självklart håller vi tummarna för att gänget från Umeå tar hem detta! säger Ann Jacobsson.

Kika på filmen om projektet här:

Här är det kakor! Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.