Startskottet gick för Change the game!

I lördags genomfördes startskottet för den Sverigeunika satsningen ”Change the game” som grundats av Balticgruppen. Satsningen ska bidra till att fler barn och ungdomar idrottar och gör det så länge som möjligt. Den första stora aktiviteten genomfördes med Balticgruppens sponsrade föreningar, Idrottshögskolan vid Umeå universitet och SISU idrottsutbildarna som medspelare. Det blev en dag där barnen fick möjlighet att testa på kul allsidig och åldersanpassad träning i övningsbanan ”Stjärnjakten”. Många barn hade även kul med alla grenspecifika testa-på-aktiviteter som fanns på området och som arrangerades av föreningarna. Samtidigt fick ledare och föräldrar höra en rad viktiga myter dödas av experter inom barn- och ungdomsidrott. Inom kort kommer alla miniföreläsningar och intervjuer med experterna att läggas upp på www.changethegameumea.se.

Vi på Heja! är grymt glada över att få hjälpa till med detta projekt som vi är övertygade om kommer att bidra till ett ännu attraktivare Umeå. Upplägget står för en rejäl dos nytänk med en unik kombination av event, sponsring, samhällsengagemang och samverkan. Hurra för det!

Här är det kakor! Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.