Tre dagars invigning på Umeva

Idag är det kanske svårt att ens förstå att allt avloppsvatten fram till 1972 gick rakt ut i Umeälven, på sin höjd grovrenades avloppsvattnet. Men från 1972 har Umeva renat avloppsvattnet i Umeå, vilket har gjort att miljön i Umeälven har förbättrats nedströms från Umeå. Eftersom Umeå växer och Umeå måste ges möjlighet att växa var en utbyggnad av avloppsreningsverket ett måste. Med det nya reningsverket ger det Umeå möjlighet att växa. Men framförallt ger det kommande generation av Umeåbor möjlighet att kunna minska stadens miljöpåverkan. Projektet beskrivs av Umeva som det mest tekniska, avancerade och komplicerade infrastrukturprojektet i Umeås historia.

Den nya anläggningen invigdes under tre dagar med formell invigning, personalaktiviteter och en dag för allmänheten. Heja! hade uppdraget att arbeta med produktionen på plats, inramning och eventlogistik.

Här är det kakor! Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.