Välkommen ut med Polarbröd

Polarbröd har länge sökt efter ett koncept som ska inspirera barnfamiljer att hitta ut i naturen. Den utmaningen tog vi på Heja! fasta på och skapade Välkommen ut, en eventlösning som underlättar för landets alla föreningar med naturen som arena att genomföra en prova på-dag. 

Grundinsikten bakom konceptet Välkommen ut är att barnfamiljer behöver påminnas om det fantastiska med att vistas utomhus samtidigt som föreningar har svårt att hitta nya och yngre medlemmar.

– Om vi hjälper föreningarna att nå ut till oinvigda kan vi tillsammans skapa nya goda vanor. Den här satsningen skapar inte bara en härlig stund för familjerna, den uppmuntrar också till att bli medlem i föreningen och testa aktiviteterna igen, säger Ann Jacobsson strateg på Heja! som tagit fram sponsorplattformen.

Polarbröd har länge och dedikerat arbetat med att göra bagerier, ingredienser och förpackningar hållbara, men också för att hela samhället ska kunna ställa om, även individer. De ville därför hitta något som kopplar ihop sitt hållbarhetsarbete med de goda effekterna av att vara utomhus.

– Vi rör på oss, sover bättre och pulsen går ner när vi vistas i naturen. Dessutom vet vi vet att barn som är ute i naturen är mer benägna att ta hand om den när de blir äldre och vi vill tillsammans med lokala föreningar kan skapa förutsättningar för fler att hämta kraft från naturen, säger Elin Emanuelsson sponsringsansvarig på Polarbröd.

Genom ett samarbete med Polarbröd får föreningen allt de kan tänkas behöva för att lyckas med sitt event; marknadsföring, aktiviteter och gott fika. Konceptet lanserades 2017 och redan första året blev engagemanget stort och satsningen gav resultat långt utöver satta målsättningar. Nu utökar Polarbröd antalet prova-på-dagar ytterligare och uppmanar Sveriges alla föreningar, som också älskar att vara i naturen, att söka sponsring under 2018.

 

Här är det kakor! Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.