NOMINERADE I GYLLENE HJULET

När nomineringarna till upplevelseindustrins branschgala Gyllene Hjulet släpptes stod det klart att vi tillsammans med Umeå BSKT kan plocka hem ett av priserna för projektet ”Vara med”.

Gyllene Hjulet uppmärksammar och hyllar aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat event och sponsring för att skapa effekt. Tävlingen belönar projekt som visat på stor kreativ höjd och effektfullt genomslag.

Nu har nomineringarna för 2022 års Gyllene Hjulet presenterats. Ett av de nominerade projekten är ”Vara med – ingen ska behöva vara ensam”, som skapats av Umeå BSKT. Projektet går ut på att Umeå BSKT:s elitspelare och ledare utbildas till volontärer och gör sociala insatser för äldre i Umeå. Samtidigt som spelare och ledare utvecklas som människor bidrar de till utvecklingen av staden. Tack vare spelare, ledare, sponsorer och Frivilligcentralen har man ökat kunskapen om ofrivillig ensamhet och inspirerat fler att bli volontärer och fler att be om stöd.

– Initiativet bidrar till både samhällsnytta och affärsnytta för föreningen och föreningens sponsorer. Ett innovativt projekt med många vinnare, säger Ann Jacobsson, Heja.

Under projektets gång har representanter från Umeå BSKT besökt äldre i Umeå.

– Det här är ett initiativ som är väldigt uppskattat. Samhället är precis som basket – en lagsport – och vi är stolta över att tillsammans med ledare, spelare, sponsorer och Frivilligcentralen kunna engagera oss, skapa glädje och på sätt göra skillnad, säger Michael Jalmby, Umeå BSKT.

”Vara med” är nominerat i kategorin Årets lokala sponsring på Gyllene Hjulet. Prisutdelningen sker med pompa och ståt på Gyllene Hjulet-galan i Stockholm den 27 april. Heja! har tidigare vunnit flera priser på Gyllene Hjulet, arrangerat evenemanget samt suttit med i juryn.

– Vi är väldigt spända inför galan – och förväntansfulla. Självklart håller vi tummarna för att gänget från Umeå tar hem detta! säger Ann Jacobsson.

Kika på filmen om projektet här:

SIA GLASS VÄLJER HEJA!

SIA Glass ville ha hjälp med att stärka sitt varumärke och samtidigt satsa på barn och unga och vi fick i uppdrag att hitta en lösning som i slutändan skulle gynna alla parter. Resultatet blev ”När livet leker-fonden”, en smart och effektiv sponsring för föreningslivet.

”När livet leker-sponsringsfonden” är ett långsiktigt initiativ där SIA Glass ska samarbeta med lokala föreningar. Den nya satsningen innebär att föreningar i hela landet kan gå in på SIA Glass webbplats och tipsa om egna föreningshjältar, som gör något extra för barn och unga. SIA Glass väljer ut förebilder som sedan hyllas med en prissumma och en pokal, men också med ett riktigt glasskalas för hela föreningen!

– Föreningen får allt som behövs till en riktig glassfest för föreningens alla medlemmar – ballonger, glasskuponger, glasskupor, och girlanger med mera. Tanken är att allt ska vara en överraskning, så vi hoppas på många roliga stunder ute i landets föreningar, säger Sofie Sundin, projektledare på Heja.

Hon menar att pandemin har slagit hårt mot föreningslivet och att det därför är viktigt att lyfta alla som slitit hårt de senaste åren.

– Vi ser en ökad efterfrågan på meningsfulla sponsringslösningar, men också att man vill bidra med sponsring där det behövs som mest, nämligen lokalt, säger Sofie Sundin.

Hejas uppdrag är att hjälpa SIA Glass med sponsringsstrategi, idé, genomförande och mätning av sponsorskap.

– Vi är stolta över vårt nya prestigefyllda uppdrag från SIA Glass och nu ser vi fram emot att tillsammans med dem lyfta människor som får föreningslivet att rulla, säger Ann Jacobsson, strateg på Heja.

SIA Glass är baserade i Slöinge i Halland, men levererar glass till hela Sverige.

– Vi vill hylla och sponsra några av alla fantastiska förebilder i det svenska föreningslivet, som bidrar till att alla barn får vara med och leka. Hjältar som med sitt oförtröttliga arbete inte bara bidrar till att stärka barns självkänsla, utan till att stärka hela lokalsamhällen, säger Helena Stenström, hållbarhetschef på SIA Glass.

Känner du någon som får livet att leka för barn och unga där du bor? Läs mer och sök sponsring här:

www.siaglass.se/sv/nar-livet-leker/

SÄG HEJ TILL SOFIE!

Nu är vår nya projektledare på plats!

– Det är ett mänskligt behov att mötas, oavsett om det sker fysiskt eller digitalt behöver vi tillfällen att ses. Att företagen fortsätter att investera i effektiva upplevelser märkts tydligt även hos oss och nu behöver vi stärka upp teamet, säger Ann Jacobsson strateg på Heja!

Sofie Sundin börjar som projektledare och hon kommer närmast från Stockholm där hon på kommunikationsbyrån Narva jobbat med finansiell- och hållbarhetskommunikation för några av Sveriges mest kända företag.

– Jag ser fram emot att skapa meningsfulla event och sponsringslösningar för våra kunder nu när jag flyttar hemåt igen, säger Sofie Sundin som är uppvuxen i Örnsköldsvik.

Varmt välkommen Sofie! Vill du också säga hej? Plinga 070-649 80 90 eller maila på sofie@heja.se

NU SÖKER VI PROJEKTLEDARE!

För att skapa fler varumärkesupplevelser som spelar roll söker vi på Heja! en skarp och handlingskraftig projektledare. Vi letar efter en kommunikativt duktig person som kan driva projekt, sätta ihop rätt arbetsgrupp och leda teamet framåt. Någon som har koll på detaljerna och en stark vilja att leverera högt kundvärde. Och samtidigt ha roligt på jobbet!

Som projektledare på Heja! har du ansvar för våra kundprojekt. Tillsammans med kunden och resten av teamet tar du avstamp i syfte, mål, målgrupp för att arbeta fram rätt lösning, planera insatsen, genomföra den och slutligen utvärdera processen och resultatet. Du ansvarar för kvaliteten i leveransen, budget och lönsamhet.

På Heja! finns goda utvecklingsmöjligheter där du som medarbetare både tar mycket ansvar och har möjlighet att utvecklas. Du kommer att arbeta i en kreativ och resultatfokuserad miljö tillsammans med ett gäng sköna, hjälpsamma och vassa medarbetare. 2021 vann vi ”Årets byrå” inom kategorin Brand Experience – ett kvitto på att vi verkligen levererar och på att våra kunder uppskattar det värde vi tillför. Kolla in våra kunder och projekt.

Vi tror att du:

–> är prestigelös, rak, engagerad och en utpräglad lagspelare.

–> har erfarenhet av en liknande position på byrå inom kommunikation.

–> är van att ansvara för projektledning eller produktionsledning samt leda och kvalitetssäkra arbetsgruppen ända in i mål.

–> har erfarenhet av rörlig media och digitala kanaler.

–> har erfarenhet av grafisk tryckproduktion och kreativa processer.

–> har arbetat minst 3 år inom kommunikationsbranschen.

–> har god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift.

–> har B körkort.

Erfarenhet av digitala och fysiska event eller sponsring är meriterande. Så är även ett brett kontaktnät inom vår bransch. Placeringsort Umeå och tjänsten är på heltid, men viss flexibilitet är möjlig vid behov. Tillträde sker snarast möjligt under hösten 2021. Sista ansökningsdag är söndag 20 Aug 2021, men kontakt med sökande sker löpande fram till dess.

Nyfiken? Skicka in din ansökan till ann@heja.se

Om Heja!

Heja drivs av att skapa ”Otomteblossiga” upplevelser som spelar roll – för människor, för varumärken och för den värld vi lever i. Event och sponsring har funnits i vår verktygslåda sedan byrån etablerades 2003, men våra lösningar integreras alltid i passande kanaler för bäst effekt. Vi gillar att jobba tillsammans med kunden och tillsammans med varandra. Kom, häng med oss!.

Tre snabba frågor till Sara på Polarbröd!

Tre snabba frågor till Sara Togstad på Polarbröd, vinnare i ”Stora Kommunikationspriset”

1. Vi börjar med en klassisk fråga: Hur känns det? 

Tack det känns förträffligt!

2. Har du några tips till andra som står inför stora utmaningar?

Det låter kanske lite som en klyscha, men att helt enkelt inte ge upp. Över en natt ställdes vi inför en totalt ny situation och tack vare att Polarbröd har kämpaglöd i sitt DNA kavlade vi unisont upp ärmarna. Det var en oerhört tragisk händelse, men den tightade ihop oss och fick oss att tänka kreativt. Nya utmaningar kan verkligen utveckla en.”

3. Vad har ni på gång framöver? 

Just nu är det full fart framåt för att bygga upp det nya bageriet. Vi ska tillbaka!

Vi är så stolta över att arbeta med Polarbröd. Ett gäng med sann kämparanda och hjärtat på rätta stället. Heja!
Nyfiken på vad vi gör tillsammans med Polarbröd? Kika här

Boom! Nu tar vi plats i SES styrelse

Efter SES Årsmöte den 20 maj 2021 står det klart att vår delägare och strateg Ann Jacobsson väljs in som styrelseledamot i Sponsring och Eventsverige. SES är vår branschorganisation med över 250 medlemsföretag inom intresse- och upplevelseindustrin i Sverige. Medlemmarna planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap.

“Jag har jobbat i upplevelseindustrin i 18 år och ser med stor ödmjukhet fram emot mitt uppdrag. Som verksam i Umeå vill jag dessutom bidra till att föreningen blir en än mer inkluderande och rikstäckande organisation. Vi är en framtidsbransch oavsett var man verkar!”

Så kul! Styrelsen på SES består i sin helhet av detta grymma gäng:

Therese Sundling Liljedahl, SVP, Live Nation International
Niklas Turner Olovzon, VD och grundare Passion Lab
Jennifer Carlsson, Head of Brand and Marketing NCC
Maria Guggenberger, Head of CSR, ATG
Anders Albertsson, Distriktsidrottschef, RF-SISU Västra Götalan
Cecilia Perlind, General Manager Communications, Kantar Sifo
Karl Skoog, Marknads- och kommunikationschef, Hjärnfonden
Krister Berg, CEO, NPG Expo 
Camilla Ahlin Nilsson, Försäljningsansvarig, Malmö Arena
Krister Svensson, Försäljningschef, SJ
Lennart Johansson, Operation & Security Manager, Easyfairs Nordic
Ann Jacobsson, Strateg och partner, Heja!

Läs mer om SES här: www.ses.se

Heja Gabriella!

Sveriges största årligen återkommande evenemang kommer till Umeå! Men, vad innebär det egentligen?

Tre snabba med vår kund Gabriella Hed Vall, evenemangsansvarig på Visit Umeå:

 1. Rally Sweden kommer till Umeå! Vad kan vi förvänta oss? 
  Ja, visst är det fantastiskt! Vi kan förvänta oss en härlig, vintrig folkfest med tiotusentals besökare från hela världen. Jag tror att det kommer att bli fullt ös!

 2. Varför tror du att de valde de just Umeå?
  I ansökningsprocessen har Umeå visat upp sig från sin bästa sida med stort engagemang och professionalitet från alla berörda parter, kommun, näringsliv och föreningsliv. Det tror jag har skapat en trygghet i att vi kommer att kunna bidra till evenemangets utveckling och fortlevnad lång tid framöver.

 3. Vad ser du mest fram emot?
  Dels ser jag fram emot det intensiva arbete som nu drar igång. Det är en mycket komplex och utmanande process vi har framför oss men jag tror att vi kommer att utvecklas och lära oss otroligt mycket på kort tid. Självklart ser jag också fram emot februari när vi för första gången ska få uppleva detta jätteevenemang på plats i vår egen stad. Det blir nog mäktigt.

Hatt av till Gabriella och resten av Visit Umeå! Vi är stolta över att vi hjälpt till i det konceptuella arbetet och är peppade på att detta äntligen blir verklighet. Tut tut, nu kör vi!

Vi vann Silverhjulet i “Årets Expo”

Idag på den livesända galan Gyllene Hjulet vann vi tillsammans med Umeå universitet ett Silverhjul i kategorin ”Årets Expo”.

”Allt kommer bli bra” är ett mässkoncept för studentrekrytering som Heja! utvecklat på uppdrag av Umeå universitet. Konceptet används främst på de utbildningsmässor som Umeå universitet besöker runt om i landet där de möter gymnasieelever inför ansökningsperioderna. Med löftet att ”Allt kommer bli bra” handlade mötet med de blivande studenterna om Umeås studentliv i stort, men också om sådant man inte kan läsa sig till på nätet.

Konceptet har ökat mässbesökarens intresse att söka till just Umeå universitet, men det har också gjort besökaren mer intresserad av att överhuvudtaget plugga vidare efter gymnasiet.

– Våra mätningar visar att vi skapat en smart och effektiv mötesplats för Umeå universitet. Det här är ett bevis på att vi sticker ut i jämförelse med konkurrenterna, säger Ann Jacobsson, strateg på Heja!

– Det värmer att få vinna tillsammans med Heja eftersom vi verkligen arbetat fram detta tillsammans. Vi utgick från vår övergripande strategi och landade i något som känns helt och hållet som ”oss”. Att sedan lyckats så här bra – det är fantastiskt fint, säger Sofia Wiesler, ansvarig för studentrekrytering på Umeå universitet och fortsätter: Även om fysiska mässor inte går att genomföra just nu, vet vi att det finns ett effektivt mässkoncept att använda när det väl är dags igen.

Nyfiken på vår lösning? Kolla vår casefilm här

Nyfiken på hur du kan få till ett effektivt möte med just din målgrupp? Framförallt nu när traditionella mässor inte är ett alternativ, men behovet att ses fortfarande är stort? Kontakta vår Jonas Bokström, jonas@heja.se så hjälper han dig framåt!

Heja Dan!

Tre snabba frågor till vår kund Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass, som förra året slog försäljningsrekord.

 1. 2020 sålde ni hela 14 miljoner Glassbåtar! Vad beror det på?
  “Glassbåten är en SIA Glass-klassiker som hängt med ända sedan 1960-talet. Jag tror att många människor under pandemiåret värnat det trygga och välbekanta, och gjort aktiva val att handla svenska livsmedel, alla våra produkter produceras ju i Sverige. Jag tror också att man försöker unna sig det lilla extra. Man passar på att njuta av en glass, den här vardagslyxen är en trend vi ser. Sen är Glassbåten fantastiskt god. I år har den fått välförtjänt vind i glassbåtsseglet!”

 2. Något glassigt tips att ge andra marknadsförare
  ”Ha tålamod och tillit till era mervärden. Genom konsekvent och stringent kommunikation kommer ni lyckas tränga genom bruset och övertyga er målgrupp med dem.”

 3. Kan du säga något om årets nya smaker?
  ”Inte mer än att årets lanseringar är de godaste hittills med en härlig blandning av nostalgi, sommar och sprudlande kalas!”

Heja hjälper just nu SIA Glass med att skapa sponsring som gör skillnad. Där har vi ytterligare en lansering att se fram emot. Stay tuned!

Heja! Vi är återigen nominerade i Årets byrå!

Hurra! Vi är återigen nominerade i den riksomfattande tävlingen Årets Byrå som genomförs av Regi. Tävlingen där kunderna avgör vem som vinner. Vi är en av tre nominerade i kategorin Brand Experience. Guldstjärna till våra medarbetare. Tack till våra kunder. Tillsammans skapar vi magi 🌟

Här är det kakor! Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.